Kedves Érdeklődők, Szülők!

Fontos számunkra, hogy a gyermekük fejlődése érdekében minél hatékonyabb együttműködést alakítsunk ki a családokkal. Ennek érdekében kérjük néhány egyszerű szabály betartását, hogy az időt maximálisan arra használhassuk, hogy a gyermekkel, családdal foglalkozzunk. Sokan járnak hozzánk, ennek érdekében fontos, hogy optimalizálni lehessen a rendelkezésre álló időkereteket.

 

Fontos számunkra mindenki egészségnek védelme, ezért a Dél-pesti FejlesztőHázat csak egészséges gyermek látogathatja. Amennyiben valaki lázas, hőemelkedése van, hasmenése, vagy bármilyen fertőző betegsége van, maradjon otthon, pihenjen és gyógyuljon!

A fejlesztőhelyiségekben étel/ital fogyasztása (terápiás helyzeten kívül) szigorúan tilos. Ha a gyermek éhes, a várót/baba-mama szobát, vagy a teraszt használhatják.

A Dél-pesti FejlesztőHázat fenntartó cég felelősségbiztosítással rendelkezik. A fejlesztési órákon kívül a szülők felelőssége és kötelessége gyermekük felügyelete. Az órán kívüli esetleges balesetekért sem a terapeuták, sem az intézmény nem vállal felelősséget.

Tartsuk tiszteletben egymás idejét. Az órákat minimum 24 órával a megbeszélt időpont előtt kérjük lemondani. Ellenkező esetben az óra a bérletből levonásra kerül. Amennyiben a gyermek beteg, kérjük az oktatási-nevelési intézménybe kapott igazolást lefényképezni és a kollégáknak bemutatni. Kérjük, az órákra a megbeszélt időpontban érkezzenek. Mivel órarenddel dolgozunk, az órákat a megbeszélt kezdési időponthoz képest 45 perc után befejezzük.

A Dél-pesti FejlesztőHázban igyekszünk változatos, jó minőségű fejlesztőeszközöket nagy mennyiségben használni, ezért a fejlesztőhelyiségkeben mind a gyermek, mind a szülő kizárólag az intézmény dolozgójának jelenlétében tartózkodhat.

Mivel sok család fordul meg nálunk és nagyon sokan szeretnének jönni, az intézmény bérletes rendszerben működik. Alkalmankénti fizetésre kizárólag szűrések, felmérések esetében van lehetőség. Bérleteink 6 hétig érvényesek. Annak érdekében, hogy mindenki, aki nálunk szeretné a fejlesztési órákat igénybe venni, ezt megtehesse, meg kellett hoznunk egy nehéz döntést. Ha egy család 2 alkalommal előzetes lemondás/egyeztetés alapján nem jelenik meg a fejlesztésen, a helyét nem tudjuk biztosítani.

Ha valaki szűrésre, felmérésre, tanácsadásra jelentkezik, és lemondás nélkül nem jelenik meg, a következő időpontot akkor tudja kérni, ha a szűrés árának 50%-át előre utalja. Természetesen a helyszínen már csak a fennmaradó 50%-ot fizeti ki.

Az egyik legnagyobb büszkeségünk a fejlesztések mellett a tanítás lehetősége. Az ELTE BGGYK autizmus szakirányáról rendszeresen hallgatók érkeznek hozzánk gyakorlatra. A hallgatók a gyakorlatvezetőjükkel (Szőke Melinda) egyeztetve órarészleteket, pedagógiai felméréseket/tervezéseket végeznek. Amennyiben ehhez nem járulnak hozzá, a saját gyógypedagógusuknál jelezhetik.

A Dél-pesti FejlesztőHázban elsősorban szakmai/marketing céllal fényképeket készítünk. Ennek felhasználási módjáról a szülőket előzetesen tájékoztatjuk, beleegyezésüket kérjük. Amennyiben nem járulnak hozzá a fotózáshoz/képek bizonyos területeken történő felhasználásához, erről írásban nyilatkozhatnak a gyermekkel foglalkozó kollégánál.

Az intézmény területén belül (hátul az udvarban) van dohányzásra kijelölt hely. Kérjük azt használják! Megértésüket köszönjük!

Amennyiben a szülők bármilyen problémát, nehézséget érzékelnek, kérjük a terapeutájuk felé jelezzék elsősorban. Amennyiben a probléma nem oldódik meg, úgy a Dél-pesti FejlesztőHáz vezetőjét (Szőke Melinda) keressék. Mivel a Dél-pesti FejlesztőHáz jogilag, gazdaságilag és szervezetileg is elkülönülten működik, az esetleges nehézségek megoldása kizárólag a helyi vezető feladata és kötelessége.