etc/temp/ Fejlesztőház - bevezeto

Mire való az üzenőfal (vendégkönyv)?

Bárki írhat véleményt a FejlesztőHázról, az órákról, a szakemberekről. Üzenőfalként is használhatjuk, ahol feltehetitek kérdéseiteket egymásnak, a többi szülőnek és a FejlesztőHáz szakembereinek. Várunk ötleteket is, hogy a családok miként éreznék még jobban magukat nálunk, mit csinálhatnánk másképp!

Remélem, hogy nagyon sokan írnak majd az üzenőfalra és ezzel is személyesebbé válik honlapunk!

Üzenet: *
Üzenet küldése
Vincze Anita
2011.03.13 16:43:00
Tisztelt Tímea.
Keresztleányom miatt kérem segítségét, a Bethesda Gyermekkórházban Ayres terápát javasolt a doktornő. A gond a következő Bp-től 350 km-re lakunk Mándokon, autó hiányában mindenhova tömegközlekedéssel jutunk el, ami meglehetősen nehézkes, mk. szülő ill. nagymama is hétköznapokon dolgozik.
Az ambuláns lapról idéznék, ami a doktornő szerint fejlesztésre szorul. "a játéka nem elég türelmes, finommotorika fejlesztésre szorul", " a bal lábáról ügyetlenebbül rugaszkodik el, izgalomban a bal lábfej a feszesebb".
Az interneten a témával kapcsolatos cikkeket elolvastuk, és a közelben Dögén találtunk is gyógylovaglási lehetőséget.
A kérésem csak annyi lenne ha esetleg van ezzel a terápiával kapcsolatos DVD ami beszerezhető, vagy olyan játék amit ajánlana és itthon alkalmazható, legyen kedves megírni.
Segítségét előre is köszönjük: Vincze család
2011.05.07 21:45:43

Kedves Keresztanyuka! A gyógylovaglást nagyon jónak tartom,mert segít az egyensúlyi problémák egy részének megoldásában és a vesztibulásris rendszer ingerlése elősegíti az idegrendszer érését. Sokkal bővebb vizsgálatra lenne azonban szükség ahhoz, hogy meg tudjam mondani mi a megfelelő játék a számára. Amennyiben nem találnak Ayres terápiát a környéken, akkor keressenek TSMT terapeutát. Ő segíthet egy otthoni tréning összeállításában, mely tartalmaz nagylabdás, gördeszkás feladatokat. Sokat hintázzanak a gyermekkel minden irányban! Másszon fára, legyen a szabadban, játszon játszótéren! A finommotorika mindezektől magától is fejlődhet, de grafomotoros fejlesztést biztos kaphatnak a helyi nevelési tanácsadóban. Otthon sokat segít a gyurmázás, kézzel festés, borotvahabozás a tükrön.... Remélem találtak megoldást! Bősenbacher Timi
Bence nagymamája
2011.01.13 21:19:20
Kedves Timi!
Múlt év végén váltottunk üzenetet, ahol jelezted, hogy Bence hétfőn 16:30-as Ayres terápiára járhatna. Van még rá lehetőség? Sajnos csak mostanra alakult úgy a munkám, hogy ekkor tudnám vinni.
Várom válaszod, szeretettel üdvözlök Mindenkit: Ildikó
2011.01.23 20:52:55

Kedves Nagymama! Még egy helyünk van ebben a csoportban. Jó lenne először Bencét felmérnünk az Ayres terápia diagnosztikájával (csecsemőkori reflexek leépülése, jelenlegi mozgás, idegrendszeri érettség), hogy tudjuk valóban beillik e a csoportba. Ő lenne a 4. fiú a csapatban. Beszéljünk telefonon! 0620-9924-342 Timi
őrsy petra
2011.01.13 16:23:08
kedves fejlesztőház! kislányunk 9 hónapos, egészséges, a nagymozgásokban nem túl ügyes, de talán nincs elmaradása. szeretném vinni hozzátok, de reggel nem biztos, hogy át tudom szelni a várost, ezért a 9-es órák nem megfelelőek. ti melyik órákat javasoljátok?
köszönöm!
2011.01.21 21:01:21

Kedves Szülő! A gyermekek mozgásfejlődés szerint járnak a különböző foglalkozásokra. Ha a 9 órás fejlesztés korai , akkor a kedd 10 órás kúszó-mászó tornát javasolnám. Várunk szeretettel!
Luca és Lackó anyukája
2011.01.04 21:15:29
Érdeklődni szeretnék, hogy mikor indulnak újra a Körbemuzsika foglalkozások? Üdv. Ildikó
2011.01.09 22:07:25

Szia! A Körbemuzsika január 12-től újra látogatható!!! Timi
Verhás Krisztina/Kratancsik Orsolya
2010.12.14 13:01:43
Szia Timi!

A múlt héten a Bulcsú Apukája készített képeket a 9 órás tornán kedden. Megkaptad már őket????

Előre is köszi
2010.12.15 18:10:11

Sziasztok! Bulcsú a héten nem volt tornán, de úgy beszéltük meg , hogy elhozzák nekünk CD-n a képeket. Talán a jövő héten megkapjuk. Timi
Martina (Csabika anyukája)
2010.12.01 15:03:28
Kedves Timi,Dóri és Anikó!
Nagyon szeretnénk Nektek megköszönni azt a sok segítséget amit adtatok,(kaptunk) Csabikának.11hónapos kora óta járunk hozzátok és úgy gondolom,hogy nélkületek nem jutottunk volna el idáig Csabikával.Nagyon elvoltunk keseredve Csabika betegsége miatt,de Ti sokat segítettetek,hogy ne keseredjünk el,ne adjuk fel.Hiába van meg a mai napig ez a betegség,mindig erőt adtatok nekünk a folytatáshoz.Immár 4hónapja járunk a Tipegő csoportba Anikóhoz,amit nagyon szeretünk.Nagyon jó a hangulat,nagy örömmel megyünk a csoportba és maga a fejlesztőházba is.Csak dicsérni tudom az ott dolgozókat,nagyon segítőkész mindenki és ha problémám van meghallgatok,tanácsot adtok.
Köszönjük szépen.
Szeretettel:
Csabika és Martina
2010.12.14 21:04:17

Kedves Martina! Igazi ajándékot adtál nekünk karácsony előtt szavaiddal! Szükségünk van a szülők megerősítésére ahhoz, hogy mindig pozitívan tudjunk gondolkodni és higgyünk a fejlődésben mégha néha mi sem látjuk az út végét. Minden héten beszélünk rólatok a kollégákkal és tudjuk, hogy a ti kitartásotok mellett Csabika a tőle telhető lassabb lépésekben, de biztosan halad előre saját útján.
Szőke Melinda
2010.11.11 11:00:54
Ezt e-mailben kaptuk nem olyan rég. Eszter biztosan megbocsájtja nekem, hogy közzé teszem:
Kedves Dóri, Melinda,Timi!

Mivel vendégkönyvet az interneten keresztül nem találtam, most e-mailen keresztül "írunk" Nektek.
Ez egy búcsú levél. Ez a legkevesebb, amivel tartozunk nektek.
Elhagyjuk a várost, vidékre költözünk egy kertes családi házba, ez az oka annak, hogy többé nem tudjuk látogatni a Fejlesztőházat.
Benivel talán már 4 hónapos kora óta hetente látogatói voltunk a tornáknak. Hihetetlennek tűnik, hogy most lesz 2 éves.
Annak idején izomtónus eloszlási zavar miatt irányított hozzátok a neurológus, aminek a latin nevét - a tornáknak köszönhetően - már pár hét után el is felejtettem. De nemcsak ezért vagyunk hálásak.
Köszönjük azt a sok-sok tanácsot, támogatást, bátorítást, megerősítést, amire nekem kezdő kismamaként ÓRIÁSI nagy szükségem volt, és köszönjük azt a sok-sok élményt, játékot, dalt, mondókát amivel Beni is gazdagodhatott, és persze azt a szeretetet is, ahogy ezt továbbadtátok nekünk.
Ígérem, hírét visszük ennek a csodálatos helynek!

Üdvözlettel, Szeretettel:

Beni és Eszter
Karolina Anyukája
2010.11.04 01:33:09
Kedves Timi, Marian, Anikó és Évi!
A Tipegő-szaladó torna, a kiscsoportos Képességfejlesztés és a Körbemuzsika lelkes résztvevői vagyunk. 2 éves lesz a kislányunk, bölcsibe egyelőre nem jár. Rengeteget adott nekünk a Ti kis csapatotok: szórakozást, tanulást, heti ritmust az életünknek, sok hasznos tanácsot, vidám és kellemes társaságot, a Játékforráson keresztül kiváló játékokat és még sorolhatnám. Leginkább azt emelném ki, hogy megtanultam a kislányunkkal igazán értékes időt eltölteni, számos módot tanultam tőletek, hogy mindkettőnk számára változatosan fejlesszem a mozgását, a beszédét és a játékát. Kérésre tanácsot adtok, hogyan kezeljem a viselkedését és megvitathatom a többi kismamával is az aktuális kérdéseket. Ki merem jelenteni, hogy mindezek nélkül kevésbé élvezném a kislányommal itthon eltöltött időt és jobban vágyódnék vissza a munkahelyemre. A kislányom szempontjából azt emelném ki, hogy a heti három foglalkozás által neki is vannak kis barátai, akikkel időnként már önállóan is kapcsolatot teremt (pl. kezébe adja a másik kicsinek a labdát), ezen kívül egyértelműen kötődik a konduktorokhoz, szeretettel emlegeti őket és itthon is a foglalkozásokon játszott játékokat játssza (pl. foglalkozáson szivárványos kendőn röptetjük labdákat, itthon a játékait a terítőn röpteti és mondja hozzá a mondóka töredékét).
Köszönet a sok szép élményért, további jó munkát kívánok Nektek: Magdi
2010.11.08 16:37:54

Kedves Magdi! Nagyon örülünk, hogy írtál! Nekünk is nagyon fontos a megerősítés. Boldogok vagyunk, hogy ilyen sok oldalról segítjük Karolina fejlődését, kibontakozását. Az utóbbi hónapokban pozitív változásokon mentetek át, Karolina figyelmes, türelmes, barátságos, szociális kislány. Fontos nekünk az is, hogy Te (szülőként) jól érezd magad nálunk és választ kapj felmerülő kérdéseidre. Sok örömöt és hasznos időtöltést kívánunk Karolinával a jövőben is! Timi és a csapat
Bence nagymamája
2010.10.24 19:24:40
Kedves Timi, Dóri!

Sok hasznos és szép élményben volt részem, amikor Bencét elkísérve részt vettem a fejlesztő tornákon. Köszönet érte.
Sajnos az órarend változás óta még nem találom a lehetőségét a további részvételre.
Bence januárban lesz 4 éves. Hétfő, csütörtök du. lenne időm őt kísérni. Ayres th. szóbajön?
Hálás köszönettel az eddigiekért.
2010.10.24 21:19:26

Kedves Nagymama! Élveztük mi is a tornát Bencével és Pankával. Örülünk a pozitív véleménynek! Bencének a hétfői 16:30-as óra jöhetne szóba. Ez egy kiscsoportos Ayres terápia, mely más jellegű, mint a tornák és kicsit drágább is. Jelenleg van két helyünk még ebben a csoportban. Amennyiben ez megfelel, akkor jelezzék! Timi
Lilla apukája
2010.10.24 13:37:17
Nagyon szépen köszönöm az írásos véleményt Timinek és Dórinak! Jó tudni, hogy vannak, akik a gyermeket tartják fontosnak és tesznek is az érdekükben.
2010.10.24 21:14:00

Kedves Apuka! Nagyon szívesen! Ez a dolgunk, ezt választottuk hivatásunknak! Semmi nem lehet fontosabb, mint a gyermek egészséges fejlődése. Timi és Dóri