Kisgyermekünk fejlődése III. (7-9. hónap)

Folytatjuk sorozatunkat a kisgyermek fejlődéséről. A cikk a hetedik, nyolcadik és a kilencedik hónap legfontosabb eseményeit tárja fel.

Kisgyermekünk fejlődése II. (4-6 hónap)

Tovább folytatjuk a kisgyermek fejlődésének felfedezését 6 hónapos korig. Átlagos fejlődésmenet esetén ebben az időszakban jelennek meg az első helyzetváltoztató mozgások (fordulás, forgás), melyek a szülők számára nagy örömöt és kihívást jelentenek.

Kisgyermekünk fejlődése I. (0-3 hónap)

Cikksorozatomban a kisgyermekek csodálatos fejlődéséből leginkább a mozgás fejlődését emelem ki. Bemutatok egy átlagos fejlődésmenetet, melytől a babák persze sokszor eltérnek, hiszen saját ütemükben tanulnak és lépnek tovább. Leírom azt is, mi az amire nekünk szülőknek kell odafigyelnünk ahhoz, hogy minden feltétel adott legyen a legoptimálisabb fejlődéshez.

A Pfaffenrot manuális terápia

Dr. Waldemar Pfaffenrot ortopéd orvosként kezdte pályafutását majd Németországban telepedett le, ahol elismert gyermekrehabilitációs és ortopéd szakorvos lett. A Pfaffenrot-féle manuális terápia, más néven szinergetikus reflexterápia, különböző fogások (több mint 100) és nyomáspontok ingerlésének együttes hatásán alapul.

A beszéd fejlődése

Cikkemben a beszéd fejlődését mutatom be röviden az újszülött első hangjaitól a kisgyermek néhány szavas mondátáig bezárólag.

Sérült fiatalok az EFOTT-on 2002

Szervezésünkben 2002 július közepén a Dunapatajhoz közeli Szelidi-tó partján tizenöt fogyatékossággal élő fiatal is részt vett az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóján.