Csecsemőkori (primitív) reflexek

Szükség van-e rájuk vagy sem? A válaszom igen is, meg nem is. A primitív reflexekre elsősorban az anyaméhben, a születésnél valamint az élet első évében van nagy szükségünk. A későbbiekben viszont már rendellenesnek számít ezen reflexek megléte.

Alapozó teráia

A terápia hatása, amelynek lényegi elemei gyakorlatok nagy elemszáma és a hetente legalább kétszer-háromszor gyakorlásra kerülő mozgásformák újraindítják, mondhatni „belökik” az agy fejlődését.

CogniPlus- Személyre szabott számítógépes figyelemfejlesztés

CogniPlus Személyre szabott készségfejlesztés

Mozgásszegény életmód, avagy a lúdtalp kialakulása

A mai rohanó világban nem sok embernek jut ideje megfelelő mennyiségi és minőségi mozgás kivitelezésére, s ezért a lehető leghamarabb kell elkezdeni a gyermek mozgásfejlesztését és mozgáskultúrájának a kialakítását, hogy a későbbi élete során ne a mozgásszegény életmódot részesítse előnybe.

Trendek és Lehetőségek a CP jelenlegi (re)habilitációjában

Magyarországon a gyermekek fejlesztésére (re)habilitációs eljárások széles palettája áll az orvosok és a szülők rendelkezésére, sokkal több, mint a világ nagy részén. Mondhatjuk, hogy rehabilitációs nagyhatalom vagyunk, szakembereinket a legjobbak között ismerik el. Ebből következően felvetődik a kérdés, hogy melyik a legmegfelelőbb és a leghatékonyabb adott esetben, esetleg érdemes-e kombinálni több különböző módszert a maximális fejlődés eléréséhez.

Craniosacralis terápia

A Craniosacralis (ejtsd: kranioszakrális) terápia egy tudományos alapokon nyugvó, természetes, alternatív gyógymód, mely egyedülálló hatásmechanizmusa és hatékonysága révén hazánkban is egyre elterjedtebb. A módszer kidolgozása Dr. John E. Upledger nevéhez fűződik, jelenleg a világ 60 országában, köztük 2009 óta hazánkban is oktatják. Különlegessége, hogy finom érintéshez hasonló, gyengéd technikákkal dolgozik, ...

Az SDR műtét

Az SDR eljárás maga azoknak az érzékelési idegrostoknak az elvágását jelenti, melyek az izmokból vezetnek és belépnek a gerincvelőbe.

Beszédindítás

Az ember alapvetően társasági lény. A környezetével folyamatosan kontextusban van. A kommunikációja állandóan jelen van, ezzel igazodik a világban, a világhoz. A kommunikáció alapvető eleme a beszéd. A gyermek számára nagyon nehéz kezdetekben a beszéd elsajátítása, mert nemcsak beszélni tanul, hanem a mozgást, valamint a társadalmi szokásokat is egyszerre kellene elsajátítania. Az életük során ezek harmonikus fejlődése felborulhat.

A dyslexia prevenció jelentősége óvodáskorban és lehetősége a FejlesztőHázban

A cikkből megtudhatja az olvasó, hogy miből láthatja egy szülő, hogy gyermeke a dyslexia veszélyeztetettek körébe tartozik, miként méri ezt fel a szakember és hogyan foglalkozunk a FejlesztőHázban a megelőzéssel, korrekcióval.

Ayres terápia/szenzoros integrációs terápia

A terápia elmélete, gyakorlata kerül röviden bemutatásra az alábbi cikkben. Megismerhetik továbbá, hogy kiknek ajánljuk a szenzoros integrációs terápiát és milyen területeken várhatnak tőle javulást a gyermekek mindennapjaiban.